
Τύπος άγριος της γνωστής ρόκας για σαλάτα.
Τύπος άγριος της γνωστής ρόκας για σαλάτα, αναπτύσσεται λίγο βραδέως και σχηματίζει μια ροζέτα.
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ: Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο
ΜΗΝΕΣ ΣΠΟΡΑΣ: Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος
Τύπος άγριος της γνωστής ρόκας για σαλάτα, αναπτύσσεται λίγο βραδέως και σχηματίζει μια ροζέτα.
Είναι πολυετής και μπορεί να κόβεται συχνά.
Σπορά: στο χωράφι από την άνοιξη ως το φθινόπωρο.
Αποστάσεις:20 - 35 εκ μεταξύ των σειρών.
Δόσεις σπόρου: 50 - 60γρ/ 100m2.
Βάρος 1000 σπόρων περίπου 2 γρ.
Η άγρια ρόκα χρησιμοποιείται για τα φύλλα της, που έχουν γεύση πιο πικάντικη από την ήμερη.
Χρησιμοποιείται στις σαλάτες, αλλά και για να δώσει γεύση σε ομελέτες, τυριά, πίτσες και πιάτα με βάση το κρέας.
Για τη χρήση πρέπει να συλλέγονται τα πιο τρυφερά φύλλα και να καταναλώνονται φρέσκα.
Αυτό το φυτό έχει επίσης διουρητικές, στυπτικές και αποχρεμπτικές ιδιότητες.